Met alle teams van start in Spa of niet? Force India kent zijn lot

Met alle teams van start in Spa of niet? Force India kent zijn lot
Foto: © photonews

Terwijl het uitkijken is naar de eerste oefensessies van vrijdag op de GP van België, was het lange tijd niet zeker of alle teams wel van start konden gaan. Force India blijft nog altijd het probleemgeval van de F1. Intussen is de kogel door de kerk: Perez en Ocon mogen wel degelijk racen.

Een consortium rond Lawrence Stroll leek de redding voor het noodlijdende Force India, maar de overname werd nog niet helemaal afgerond. Juridische problemen met Vijay Mallya liggen aan de basis. De renstal werd dus nog niet overgenomen terwijl Stroll wel reeds de bolides, vrachtwagens en fabriek heeft overgekocht.

LOGO'S MALLYA WEG

In de paddock zijn ondertussen ook alle logo's van Mallya en zijn bedrijven weggehaald. Vervolgens was het aan juristen, inclusief die van de FIA, om uit te zoeken hoe men Force India alsnog aan de GP van België kon laten deelnemen. Het team onder een andere naam laten racen was een optie.

De FIA heeft nu toch beslist om het team onder de naam Force India van start te laten gaan op Spa-Francorchamps. "Ik denk dat het heel belangrijk is voor de sport en niet alleen vanuit het competitieve standpunt. We proberen overal waarde te creëren en de teams te helpen als de administratie niet succesvol verloopt", zegt sportief directeur Sean Bratches aan Motorsport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws