Halve Belg Max Verstappen: "Dit is mijn favoriete circuit op de kalender"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Halve Belg Max Verstappen: "Dit is mijn favoriete circuit op de kalender"
Foto: © photonews

Voor Max Verstappen wordt het zondag een speciale dag. De race in Spa-Francorchamps is zo goed als een thuisrace voor het Nederlandse supertalent.

Max Verstappen heeft een Belgische moeder en dus wordt het zeer bijzonder voor 'Mad Max'. "Ik kijk echt uit naar Spa. Het is mijn favoriete circuit op de kalender en het is eigenlijk ook mijn thuisrace, aangezien ik half Belgisch ben", vertelt Max Verstappen. "De baan ligt ook dicht bij de Nederlandse grens, dus er zullen veel landgenoten komen om mij te supporten. Ik kan niet wachten."

Vernieuwde brandstof

Op het circuit van Spa-Francorchamps zijn heel wat lange, rechte stukken. Niet echt in het voordeel van de RB14 van Verstappen. "Hopelijk hebben we de vernieuwde brandstof in onze auto, dat zou een prestatieverbetering moeten brengen. Het zou een geweldig weekend moeten worden", klinkt het. 

"Spa is een geweldig circuit, zeker met zoveel oranje rondom de baan. Dat is zo’n beetje overal te zien. Tijdens de rijdersparade steken fans oranje rookbommen af, dat ziet er gaaf uit", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws