Oude bekende houdt zich klaar voor opvallende terugkeer in F1

Oude bekende houdt zich klaar voor opvallende terugkeer in F1
Foto: © photonews

Er zijn voor het jaar 2019 al een paar opvallende transfers bekend geraakt in de F1 en daar zou binnenkort nog eentje kunnen bijmaken. Eén van de teams overweegt immers om een voormalig F1-rijder in huis te halen. Jean-Eric Vergne bevestigt dat de onderhandelinigen aan de gang zijn.

Een terugkeer van Vergne in de F1 zou wel heel verrassend zijn, want hij had toch al enkele jaren afstand genomen. Van 2012 tot 2014 reed de Fransman 58 races voor Toro Rosso. Daarin scoorde hij 51 punten en was zijn beste resultaat tijdens een race een zesde plaats.

FORMULE E-KAMPIOEN

Voor dat deel van zijn carrière had Vergne al deelgenomen aan de Formule Renault, Formule 3, GP3 en Formule Renault 3.5 Series. Momenteel is hij de Formule E-kampioen. Hij heeft aan Crash.net laten weten dat het goed mogelijk is dat hij volgend jaar opnieuw tot het kransje F1-rijders behoort.

"Het is een mogelijkheid. Het is grappig hoe de autosportwereld verandert. Drie jaar geleden zou niemand gedacht hebben dat iemand uit de F1 me zou bellen om me te vragen of ik een contract heb voor volgend jaar", kan Vergne het zelf nog altijd moeilijk geloven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws