Franse F1-rijder reageert gevat op mindere periode: "Bij Djokovic ging het ook twee jaar niet en nu heeft hij Wimbledon gewonnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Franse F1-rijder reageert gevat op mindere periode: "Bij Djokovic ging het ook twee jaar niet en nu heeft hij Wimbledon gewonnen"
Foto: © photonews

De Fransman Romain Grosjean beleeft niet de leukste maanden in de Formule 1. De rijder van Haas kon in de eerste acht races geen punten pakken, daarna liep het toch iets beter in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. Grosjean spiegelt zich echter aan tennisser Novak Djokovic.

Met 21 punten staat Grosjean momenteel op een 14e plek in de WK-tussenstand. Zijn ploegmaat Kevin Magnussen doet met 45 punten (8e) heel wat beter. "Het was zwaar", vertelde Grosjean in gesprek met Motorsport.com. "Je wilt weer op het niveau komen waar je denkt dat je hoort en je weet wat je daarvoor moet doen. In het leven zijn er echter verschillende redenen waarom je soms door een lastige fase gaat."

'Moeilijke periode'

"Kijk naar Djokovic. Hij was de nummer één van de wereld, vervolgens ging het twee jaar niet en nu heeft hij Wimbledon gewonnen. Dat is geweldig om te zien. Hij is zijn tennis en fitheid nooit verloren, hij was gewoon anders. Soms gebeurt dat. Ik heb wat pech gehad, wat ongelukkige momenten beleefd en daarna nog meer pech gehad. Het was moeilijk om er weer bovenop te komen."

In Duitsland tankte hij nog eens het nodige vertrouwen. Hij ging er van de 12e naar de 6e stek. "Hopelijk ben ik weer terug op het punt dat ik weet wat we me te doen staat. Als dat het geval is, dan gaan de dingen weer mijn kant op vallen, zoals op Hockenheim", aldus de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws