Van testrijder bij Minardi tot absolute toprijder: de mooiste momenten van Alonso in de F1 op een rijtje!

Van testrijder bij Minardi tot absolute toprijder: de mooiste momenten van Alonso in de F1 op een rijtje!
Foto: © photonews

Het is geen onbesproken figuur en hij is ongetwijfeld niet de makkelijkste om mee samen te werken, maar Fernando Alonso zal straks toch vooral herinnerd worden als een grote coureur uit de F1. Tal van mooie momenten bezorgde hij ons de laatste twintig jaren.

Een terugblik op al zijn successen is zeker de moeite waard. Om de orde te bewaren, lopen we de mijlpalen van de Spanjaard chronologisch af. Voor de start van zijn F1-carrière moeten we bijna twee decennia terug, naar 1999.

Het talent van Alonso komt al snel boven water, want op 18-jarige mag hij bij Minardi al debuteren als testrijder in de F1. Hij krijgt uiteindelijk ook een racezitje bij hetzelfde team. Hij debuteert vervolgens als volwaardig coureur en is de op drie na jongste rijder ooit in de F1.

EERSTE ZEGE OP HONGARORING

Na zijn periode bij Minerva gaat hij testen bij Renault en in 2003 krijgt hij bij het Franse team een zitje. Het is een schot in de roos. In zijn eerste vijf races haalt Alonso maar liefst drie keer het podium. Op de Hongaroring weet hij uiteindelijk voor het eerst een Grand Prix te winnen. In de WK-stand eindigt hij op een knappe zesde plaats.

Het jaar nadien maakt Alonso opnieuw progressie in zijn Renault. Vier keer haalt hij het podium van een Grote Prijs. In 2005 breekt Alonso definitief door tot de absolute top van de F1. Hij behaalt zijn eerste wereldtitel. Twee races voor het einde van het seizoen is Alonso al zegezeker. Hij wint zeven races, is twee keer tweede en staat drie keer op de derde plaats.

DOMINANTE START LEIDT NAAR TWEEDE WERELDTITEL

Een superdominante Alonso in 2006: hij wint zes van de eerste negen races. In de andere drie wedstrijden eindigt hij op de tweede plaats. De kers op de taart is zijn overwinning op het legendarische circuit in Monaco. Alonso beslecht een titelstrijd met Schumacher in zijn voordeel.

Na zijn verhuis naar McLaren wint Alonso al bij zijn tweede aantreden voor het team de GP van Maleisië. Hij wint dat jaar nog drie andere races. Bij zijn terugkeer naar Renault wint hij twee races. In 2009 gaat Alonso naar Ferrari en hij wint bij zijn debuut in Bahrein.

Hij schopt het tot vicekampioen. In 2012 kan Alonso als eerste rijder twee Grote Prijzen winnen.Zijn voorlopig laatste overwinning vindt plaats op het circuit van Barcelona in 2013. Een indrukwekkende prestatie was dat, want hij moest in Catalonië vanop de vijfde plaats vertrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws