McLaren geeft interesse toe: "Als hij vrij is en als wij plek hebben, zullen we die optie zeker bekijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
McLaren geeft interesse toe: "Als hij vrij is en als wij plek hebben, zullen we die optie zeker bekijken"

Bij McLaren is het vooralsnog onduidelijk wie er volgend seizoen een zitje krijgt bij de F1-constructeur. Momenteel zijn dat Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne, al bevestigt McLaren zelf de interesse in een andere coureur.

Zo staat Carlos Sainz in de belangstelling van McLaren. "Wij vinden Carlos een excellente coureur en hij komt natuurlijk potentieel op de markt", vertelt CEO Zak Brown tegenover Motorsport.com. "We weten niet exact hoe zijn situatie met Renault en Red Bull is, maar hij staat zeker hoog op een lijstje met coureurs die wij overwegen. Als hij vrij is en als wij plek hebben, zullen we die optie zeker bekijken."

Het is nog niet duidelijk of Alonso ook volgend jaar nog in de F1 rijdt. Anderzijds is Vandoorne bezig aan een minder seizoen. "We hebben voor langere termijn nog een overeenkomst met zowel Fernando als Stoffel. Maar zoals je je kunt voorstellen staan er allerlei verschillende elementen in die contracten. We zullen pas een keuze maken als we echt zo ver zijn, waarschijnlijk is dat enige tijd na de zomerstop."

Norris

"We zijn nu nog aan het kijken wat de beste combinatie voor McLaren is om vooruit te komen", aldus Brown, die zich ook nog uitliet over de interesse in de jonge Lando Norris. "We zien Lando zeker als een toekomstige ster. We overwegen al onze coureurs en willen een talent als Lando graag in de familie houden. Maar ik zou zeggen dat het minder zwart-wit is dan dat in de media is gesteld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws