Verrassing van formaat: Daniel Ricciardo neemt verbazingwekkende beslissing

Verrassing van formaat: Daniel Ricciardo neemt verbazingwekkende beslissing
Foto: © photonews

Daniel Ricciardo zit niet om een stunt verlegen, zoveel is wel duidelijk. Hoewel er nog geen officieel akkoord was, zag het ernaar uit dat de Australiër gewoon ging verlengen bij Red Bull. Niets is echter minder waar en Ricciardo heeft dan ook al een nieuw team op het oog.

Red Bull bevestigt dat het op zoek moet naar een andere rijder. "We respecteren Daniel's beslissing om Aston Martin Red Bull te verlaten en wensen hem het beste in de toekomst. We bedanken hem voor de rol die hij vervuld heeft sinds hij het team vervoegde in 2014. De hoogtepunten waren natuurlijk de voorlopig zeven overwinningen en negenentwintig podiumplaatsen", koestert teambaas Christian Horner de mooie momenten op de site van Red Bull.

WISSELEN SAINZ EN RICCIARDO VAN TEAM?

"We zullen nu nagaan wat de opties zijn om een ploegmaat te kiezen voor Max Verstappen in 2019", voegt Horner er nog aan toe. Een voor de hand liggende keuze zou Carlos Sainz kunnen zijn. Renault huurt Sainz van Red Bull en een terugkeer naar de oude stal is dus mogelijk voor de Spanjaard. Zeker omdat Renault volgens de laatste berichten het nieuwe team zal worden van Daniel Ricciardo. Van een verrassende keuze gesproken.

Dit kan dus een hele carroussel in gang zetten die mogelijk ook goed nieuws is voor Stoffel Vandoorne. Sainz wordt immers getipt als mogelijke opvolger van Vandoorne bij McLaren. Al is Sainz natuurlijk niet de enige die in aanmerking komt voor een overstap naar Red Bull. Het team is ook erg gecharmeerd door Toro Rosso-rijder Pierre Gasly.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws