Onder andere team van Vandoorne belemmert de redding van Force India

Onder andere team van Vandoorne belemmert de redding van Force India
Foto: © photonews

Het is een harde wereld, de F1. Vorige week geraakte het bekend dat Force India onder curatele is geplaatst. Om het team met Perez en Ocon als rijders te kunnen redden, is er ook goodwill nodig van de andere teams en die lijkt niet aanwezig. Vooral McLaren, Renault en Williams liggen dwars.

Er wordt volop gezocht naar een nieuwe overnemer voor Force India. De kans om zo iemand te vinden, kan ook afhangen van andere ploegen. Volgens de Concorde Agreement dient een team dat uit curatele komt als een nieuw team beschouwd te worden. Daardoor komt dat team pas in aanmerking voor de commerciële rechten van het oorspronkelijke team als ook de andere ploegen hun goedkeuring geven.

B-TEAM VAN MERCEDES

Volgens Auto Motor und Sport zien McLaren, Renault en Williams dat in dit geval niet zitten. Ze vrezen dat Force India een B-team van Mercedes zal worden en dat het Duitse merk daardoor nog aan macht zal winnen in de F1. Dit terwijl er met Ferrari ook al een constructeur is die heel wat kan bepalen.

De financiële kwestie zal uitgespit moeten worden tot in het detail. Vorig jaar presteerde Force India nog zeer behoorlijk in de F1. Het werd vierde in het constructeurskampioenschap. Daar hangen heel wat miljoenen euro's aan vast en maakt een groot verschil in prijzengeld dan wanneer men als nieuw team beschouwd zou worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws