Ontgoochelde Vandoorne: "We moesten de auto alleen nog naar de finish brengen..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ontgoochelde Vandoorne: "We moesten de auto alleen nog naar de finish brengen..."
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne had zondag een uitstekende kans om WK-punten te sprokkelen, maar een kapotte versnellingsbak gooide roet in het eten voor de West-Vlaming. "Dit is een teleurstelling", aldus Vandoorne.

"Deze race was uiteraard een grote teleurstelling", aldus Vandoorne bij zijn team. "Ik kende een uitstekende start en kon zo meteen enkele posities opschuiven. Ook onze bandenstrategie was goed en de snelheid was er. We reden met beide auto's in de punten, dus we moesten alleen nog de auto's tot de finish brengen."

Dat lukte Alonso wel, Vandoorne niet na problemen met de versnellingsbak. "Spijtig genoeg was er een technisch probleem. Dit blijft natuurlijk een mechanische sport. Spijitg om zo uit te vallen, maar als team deden we alles goed vandaag. Het was een mooie kans om WK-punten te pakken."

Op naar Spa

Vandoorne sluit af met een positieve noot. "Persoonlijk voelde ik me erg goed dit weekend. De snelheid in de auto was terug, dus ik kan blij zijn met mijn prestatie. Ik kijk uit naar de zomerpauze. Ik wil wat ontspannen om dan helemaal klaar te zijn voor mijn thuisrace in Spa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws