Stoffel Vandoorne weet precies waar het om draaide tijdens kwalificaties

Stoffel Vandoorne weet precies waar het om draaide tijdens kwalificaties

De regenval was item nummer één na de kwalificaties van de GP van Hongarije. Ook bij Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot deed in de gegeven omstandigheden wel zijn best om Q2 te halen. Dat lukte hem net niet. Vandoorne is zich er ook van bewust wat het verschil maakte.

"Het was lastig om de juiste banden te kiezen, vooral aan de start van de kwalificaties. De track was nog altijd warm, want de zon scheen wel doorheen de dag. We waren best competitief. Het draaide erom op het juiste moment op de track te zijn", wist Vandoorne. "We moesten met de wagen naar de box gaan op één rondje van het einde van Q1. Daardoor konden we geen extra rondje meer rijden, net op het moment dat de baan het droogst was."

Op de site van zijn team betreurde Vandoorne dat hij er net niet in slaagde om één van de beste vijftien tijden neer te zetten. "Het is altijd een beetje een gok in deze omstandigheden. Het kan de goede of de slechte kant uitdraaien. Het is spijtig, maar deze dingen kunnen gebeuren. We hebben hard geprobeerd. Het was net niet genoeg om door te stoten tot Q2."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws