Stoffel Vandoorne toont ambitie voor de kwalificaties in Hongarije

Stoffel Vandoorne toont ambitie voor de kwalificaties in Hongarije
Foto: © photonews

Met een zestiende en negentiende plaats waren de eerste vrije trainingen van Stoffel Vandoorne in Hongarije niet meteen om over naar huis te schrijven. Toch had Vandoorne het achteraf over een 'normale vrijdag'. Hij kijkt uit naar de kwalificaties waarin hij dicht bij de top tien hoopt te komen.

"Ik had een normaal gevoel in de wagen. We konden opnieuw werken aan de afstelling van de wagen en niet alleen aan het oplossen van de problemen die we hadden. Jammer genoeg zette ik geen rondetijden neer op de ultrasofte band omdat ik een foutje maakte en spinde", klonk het in een eerste reactie.

Er was wel een verschillende aanpak in beide vrije trainingen. "Er waren ingrijpende wijzigingen tussen de eerste en tweede oefensessie. We hebben heel wat waardevolle data verzameld. Ik kijk er naar uit om een laatste goede oefensessie te hebben om ons voor te bereiden op de kwalificaties."

Van die kwalificaties verwacht Vandoorne wel wat. "Het is ons doel om ons zo dicht mogelijk bij de top tien te bevinden. Ik weet niet echt of het goed is om in Q3 te zitten en op de ultrasoft te moeten vertrekken. Over het algemeen was het leuk om een normale vrijdag te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws