Red Bull mengt zich in de debatten in Hongarije, Vandoorne zestiende in eerste oefensessie

Red Bull mengt zich in de debatten in Hongarije, Vandoorne zestiende in eerste oefensessie
Foto: © photonews

In de vorige twee Grote Prijzen ging de overwinning naar ofwel Mercedes ofwel Ferrari. Bij Red Bull leggen ze zich niet bij de zaken neer. Dat is gebleken uit de eerste vrije training van de GP van Hongarije. Het was Red Bull-rijder Ricciardo die de snelste tijd neerzette. Vandoorne werd zestiende.

De bolides van Vettel en Räikkönen kregen een zwart rouwstreepje mee wegens het overlijden van voormalig Ferrari-voorzitter Sergio Marchionne. De Ferrari's reden ook behoorlijke tijden. Beide rijders zaten allebei in de top vier, maar de toptijd moesten ze aan een concurrent laten.

Daniel Ricciardo was bijna een tiende van een seconde sneller dan Sebastian Vettel. Een ferme opsteker voor het Oostenrijkse team. Ricciardo was ook niet de enige rijder van Red Bull die goed presteerde. Verstappen volgde vlak achter Vettel op de vierde plaats.

ANDERE CHASSIS

Hamilton en Bottas moesten het bij Mercedes dus stellen met de vijfde en zesde plek. Voorts was het natuurlijk ook uitkijken naar onze landgenoot Stoffel Vandoorne die in Hongarije met een andere chassis rijdt. In de eerste oefensessie kwam hij nog niet van de achterste regionen weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws