Max Verstappen over GP van Duitsland: "We hebben gegokt, maar het viel niet onze kant op"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Max Verstappen over GP van Duitsland: "We hebben gegokt, maar het viel niet onze kant op"
Foto: © photonews

Een vierde plek voor Max Verstappen op het circuit van Hockenheim na een bizarre race met regen in het slot. Volgens de Nederlander was dat ook het hoogst haalbare.

"Het was een beetje een chaos", opende Verstappen op zijn eigen website. "Je hoopt altijd dat het gaat regenen, maar nu werkte het een beetje tegen ons. Qua resultaat had het niet uitgemaakt, want door die safety car heeft iedereen natuurlijk nieuwe banden gehaald, en ik ook want op die zachte banden ben je niet snel. Vierde was hier vandaag het hoogst haalbare onder deze omstandigheden."

Regen

De regen liet dus alles letterlijk in het water vallen. "Zonder de regen hadden we hier wel voor een podium kunnen vechten. Vandaag was dat helaas niet mogelijk", vervolgt de jonge Nederlander. "Het begon stevig te regenen en dat trok richting bocht 8 en 10."

"Ik dacht dat als het zo door zou gaan, het ook richting sector 3 zou komen. Maar dat gebeurde helaas niet, dus moest ik nogmaals een pitstop maken. We hebben gegokt, maar het viel niet onze kant op."

Sebastian Vettel moest zo de zege in eigen land nog afstaan. "In die lastige omstandigheden, had iedereen dat kunnen gebeuren. Je probeert op zo’n moment overal grip te zoeken, maar wilt ook niet teveel risico nemen. Ook omdat ik op een goede positie lag op dat moment. Dan is het rijden op je gevoel. En een beetje marge nemen door iets eerder te remmen en de bochten door te rollen, dat soort dingen", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws