Vettel kan zaakjes doen, Vandoorne start als allerlaatste

Vettel kan zaakjes doen, Vandoorne start als allerlaatste
Foto: © photonews

Voor eigen volk rijden geeft altijd een extra stimulans en als je dan een snelle wagen hebt, kan je uitpakken. Dat moet Vettel gedacht hebben tijdens de kwalificaties van de GP van Duitsland. Zeker omdat Hamilton niet kon meedoen voor de pole. Vandoorne was dan al zeker van de traagste tijd.

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met de McLaren van Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot kon tijdens de kwalificaties niemand achter zich houden. Met als gevolg dat hij vanop de twintigste en laatste plaats zal moeten beginnen aan de race.

STUURFOUT HAMILTON

Een grotere verrassing was dat er in Q2 ook geen spoor was van Lewis Hamilton. De wereldkampioen had in Q1 wel de vijfde tijd neergezet, maar had een hydraulisch probleem na een stuurfout. Zijn bolide geraakte niet meer op tijd in de box om klaar te stomen voor Q2.

De leider in de WK-stand profiteerde optimaal van de afwezigheid van Hamilton in Q3. Sebastian Vettel reed in zijn Ferrari naar zijn vijfde pole van het seizoen. Het was voor de Duitser al de 55ste pole in zijn hele loopbaan. Bottas, Räikkönen en Verstappen maakten de top vier vol. Magnussen werd in de Haas knap vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws