Team van Stoffel Vandoorne weet waar het probleem ligt

Team van Stoffel Vandoorne weet waar het probleem ligt
Foto: © photonews

Het afscheid van Eric Boullier is een eerste verandering aan de top bij McLaren. Er moeten natuurlijk nog heel wat zaken wijzigen om opnieuw een rol van betekenis te spelen in de F1. Talenten als Vandoorne krijgen geen verwijt. CEO Zak Brown denkt dat de oorzaak voor de problemen elders ligt.

Met Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso beschikt McLaren toch over twee rijders met groot potentieel of klasse. Toch komen ze in hun bolide amper vooruit. Het is de bedoeling van Brown om het hen makkelijker te maken. "Er zijn hier grote talenten die door de huidige problemen niet tot hun recht komen. Het is mijn job als baas van het F1-team om snelheid in de organisatie te krijgen", verklaart Brown aan Motor Sport.

Het hoge woord is eruit: organisatie. "Onze structuur maakt dat bepaalde mensen niet zo ondernemend kunnen zijn zoals ik dat wel graag zou zien. Soms raken we in een impasse door ons systeem van beslissingen nemen. Dat moet dus veranderd worden. Ik denk dat onze problemen zich vooral situeren in het organisatorische en het structurele."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws