Opnieuw thuisrijder op de pole in Silverstone, Stoffel Vandoorne zeventiende

Opnieuw thuisrijder op de pole in Silverstone, Stoffel Vandoorne zeventiende
Foto: © photonews

De kwalificaties van de Grote Prijs van Groot-Brittanië waren behoorlijk spannend. De Ferrari's bevonden zich in de buurt van de Mercedes, maar voor het vierde jaar op rij reed Lewis Hamilton toch naar de pole op Silverstone. Stoffel Vandoorne moet morgen vanop de zeventiende startplaats vertrekken.

De Toro Rosso van Brendon Hartley was nog niet hersteld na diens crash in de laatste vrije training. De Nieuw-Zeelander kon dus niet opnieuw uitrijden. Ook Williams-rijder Lance Stroll kon geen tijd neerzetten. Stoffel Vandoorne kon in de vrije trainingen nooit wegblijven van de laatste plaatsen en dat was in de kwalificaties niet anders. Onze landgenoot sneuvelde opnieuw in Q1.

RED BULL TRAAGSTE VAN DE TOPTEAMS

Voorin was Red Bull duidelijk het traagst van de drie topteams. Verstappen en Ricciardo starten zondag dan ook vanop de derde rij. De Ferrari kon het de Mercedes wel moeilijk maken. Toen Bottas het weggaf in de laatste bocht, wist de Italiaanse renstal dat het twee rijders in de top drie kon vestigen.

Uiteindelijk was het toch weer de Mercedes die naar goede gewoonte de polepositie wegkaapte op Silverstone. Lewis Hamilton deed het al voor de zesde keer in totaal en de vierde keer op rij. Vettel en Räikkonen zaten wel binnen de tiende van een seconde, maar moeten zich desondanks toch met de tweede en derde plaats tevreden stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws