Stoffel Vandoorne weet niet wat er mis liep op cruciaal moment: "Ze zullen het me wel uitleggen"

Stoffel Vandoorne weet niet wat er mis liep op cruciaal moment: "Ze zullen het me wel uitleggen"
Foto: © photonews

Terwijl een droomscenario zich ontspon voor Max Verstappen, was die andere F1-coureur uit de lage landen bezig aan een calvarietocht. Stoffel Vandoorne reed nagenoeg een hele race laatste, finishte uiteindelijk zelfs niet en kon er niet eens heel veel aan doen.

In de derde bocht van de eerste ronde zaten er verschillende wagens dicht bij mekaar en kwam Vandoorne in contact met Gasly. De voorvleugel van onze landgenoot ging aan diggelen, waarop hij traag naar de pitlane moest en er ook nog eens een trage pitstop volgde. "Wat doe je eraan", deed Vandoorne zijn beklag bij HLN. "Wat precies verkeerd ging met die pitstop, weet ik niet. Ze zullen het me wel uitleggen tijdens de briefing."

UNIEKE KANS

Hierna kwam Vandoorne in het verkeer terecht en moest hij alle toppers uiteraard eerst laten passeren. "Dan kun je natuurlijk geen tempo maken, want telkens je iemand voorbijlaat, verlies je een hoop seconden. Doodjammer, want in het tweede deel van de race voelde ik dat er een goed ritme in de auto zat. Als je ziet dat niet minder dan vijf andere auto's opgaven, was dit een unieke kans om in de punten te finishen."

De aankomst halen, lukte de Belg zelf ook niet. Een nukkige versnellingsbak op een paar ronden van het einde weerhield hem daarvan. McLaren riep Vandoorne binnen om de versnellingsbak niet na de race te moeten vervangen. Zo ontliep het team een gridstraf op Silverstone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws