Fransman legt schuld bij Stoffel Vandoorne: "In deze race was het meer rallycrossen dan Formule 1"

Redactie
| 0 reacties
Fransman legt schuld bij Stoffel Vandoorne: "In deze race was het meer rallycrossen dan Formule 1"
Foto: © photonews

Het werd een race om snel te vergeten voor Stoffel Vandoorne, die al vroeg naar de laatste plek werd verwezen na een botsing in de eerste ronde. Pierre Gasly duidde Vandoorne als schuldige aan.

In de eerste ronde reden Gasly en Vandoorne tegen elkaar aan. Vooral bij onze landgenoot was er meer schade, want hij moest meteen naar de pits voor zijn beschadigde voorvleugel. Maar ook Gasly kende zeker niet de leukste race uit zijn nog prille carrière. "Dit was eerlijk gezegd één van mijn zwaarste races ooit", aldus de Fransman bij Motorsport.com.

Gasly werd uiteindelijk wel nog 11e. "Na het contact met Stoffel gleed ik alle kanten op. Ik worstelde enorm met de auto. Ik heb geluk gehad dat ik de finish heb gehaald, want ik ben bijna twintig keer van de baan gevlogen. Ik heb alles gegeven, maar in deze race was het meer rallycrossen dan Formule 1. Het was dus best zwaar."

"Ik weet dat Stoffel het waarschijnlijk verkeerd heeft ingeschat en het niet met opzet deed"

Volgens de Toro Rosso-coureur was Vandoorne de schuldige. "Ik had Lance Stroll naast me en volgens mij had hij Nico Hülkenberg weer naast zich. We gingen min of meer vier-dik door de bocht, maar de baan was niet breed genoeg."

"Ik weet dat Stoffel het waarschijnlijk verkeerd heeft ingeschat en het niet met opzet deed, maar het heeft wel veel invloed gehad op de race. Het is heel jammer, want met Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo als uitvallers lagen er veel kansen. Onder normale omstandigheden was P8 makkelijk haalbaar geweest", besluit Gasly. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws