Oostenrijk kleurt nog wat meer oranje: foutloze Max Verstappen wint de GP van Oostenrijk - Vandoorne moet opgeven

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Oostenrijk kleurt nog wat meer oranje: foutloze Max Verstappen wint de GP van Oostenrijk - Vandoorne moet opgeven
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft de GP van Oostenrijk gewonnen, zijn eerste zege van het seizoen. Voor heel wat Nederlandse fans en een bomvolle oranje tribune won 'Mad Max' voor de twee Ferrari-coureurs.

De start was al meteen hectisch voor Stoffel Vandoorne. Zijn voorvleugel werd geraakt, waardoor onze landgenoot meteen de pits in moest. Hij werd al snel gedubbeld door leider Lewis Hamilton, maar op het einde van de race moest hij de strijd staken door een nieuw probleem aan de auto.

Fout Mercedes

De start van de favorieten was wel goed. Räikkönen wurmde zich even tussen de twee Mercedessen, maar Lewis Hamilton behield de leiderpositie. De safety car zorgde voor een cruciaal moment in de race. Verstappen ging meteen binnen voor een nieuwe set banden. Hamilton wachtte nog enkele rondjes, waardoor de Nederlander voor de gigantische oranje tribune aan de leiding kwam. Een fout met pijnlijke gevolgen voor Mercedes.

Ondertussen moest Valtteri Bottas ondanks de goede start de strijd staken door een probleem. Het ging van kwaad naar erger bij Mercedes, want ook Hamilton moest zijn auto in het slot van de race in de garage zetten. Geen punten voor Mercedes dus.

Verstappen trok er zich weinig van aan en reed naar een mooie zege, zijn eerste van het seizoen voor het oranje gekleurde Red Bull Ring. De Ferrari's van Vettel en Räikkönen vervolledigden het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws