Status quo voorin maar Stoffel Vandoorne gaat er met rasse schreden op vooruit

Status quo voorin maar Stoffel Vandoorne gaat er met rasse schreden op vooruit
Foto: © photonews

In de tweede oefensessie van de GP van Oostenrijk waren dezelfde machtsverhoudingen te zien dan in de eerste. Althans voorin. Mercedes is het snelst met Lewis Hamilton als primus. Achterin was het een heel ander verhaal. Stoffel Vandoorne verbeterde fel en reed prompt naar de top tien.

De top zes uit de tweede oefensessie was haast exact hetzelfde dan de uitslag in de eerste vrije training. Enkel ploegmaats Max Verstappen en Daniel Ricciardo wisselden van plaats. Ricciardo ging naar vier, Verstappen naar vijf. De zachte banden bezorgden Hamilton de snelste tijd. De Brit reed een tiende van een seconde rapper dan Bottas en was twee tienden van een seconde sneller dan Vettel.

De status quo trok zich niet door over heel de lijn en gelukkig maar. Zo voelde Stoffel Vandoorne zich beduidend beter in zijn sas. Met een tijd van 1.05:930 reed onze landgenoot naar de tiende plaats. Een verbetering van liefst acht posities in vergelijking met de eerste vrije training. Zijn ploegmaat Alonso kreeg zijn McLaren nog steeds niet aan de praat. De Spanjaard werd pas negentiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws