Max Verstappen heeft tribune én camping in GP van Oostenrijk: "Dat klinkt als een goed feestje, zeker luidruchtig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Max Verstappen heeft tribune én camping in GP van Oostenrijk: "Dat klinkt als een goed feestje, zeker luidruchtig"
Foto: © photonews

Dit weekend zijn de Formule 1-coureurs aan zet in Oostenrijk. Voor Max Verstappen is de wedstrijd op de Red Bull Ring altijd een speciale race.

Verstappen kan in Oostenrijk altijd op heel wat fans rekenen én eindigde 2 jaar geleden op het podium. "De Oostenrijkse GP is altijd speciaal", vertelt hij op zijn webstek. "Het is natuurlijk de thuisrace van Red Bull, dus er zijn veel Oostenrijkse en ook Nederlandse fans. Twee jaar geleden stond ik op het podium dus het zou mooi zijn om daar dit jaar weer te eindigen, voor al onze supporters."

Vorig jaar liep het minder goed af voor de Nederlander "Vorig jaar eindigde mijn race veel te vroeg na contact in de eerste bocht, dus ik wil het dit jaar goedmaken", is hij vastberaden. "Het is een leuke baan, sector twee is zeker mijn favoriete stuk van het circuit. Als je het binnenstuk opkomt, heb je achtereenvolgens snelle linkerbochten, die erg gaaf zijn."

Camping én tribune

En er is nog een extraatje. "Dit jaar staat daar een tribune, de Max Verstappen Tribune, vol Nederlandse fans, dus dat maakt het nog specialer. Er is zelfs een Nederlandse camping, de Max Verstappen Village, net buiten het circuit. Ik heb gehoord dat daar zo’n 5.000 fans verblijven, dus dat klinkt als een goed feestje, zeker luidruchtig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws