Alonso schiet met scherp, ook richting Vandoorne: "Ik ben de enige die dit jaar in de kwalificaties 8 keer zijn teammaat heeft geklopt"

Redactie
| 25 reacties
Alonso schiet met scherp, ook richting Vandoorne: "Ik ben de enige die dit jaar in de kwalificaties 8 keer zijn teammaat heeft geklopt"

Vorig weekend was het nog prijs voor Fernando Alonso in de 24 Uur van Le Mans, maar afgelopen weekend volgde in de F1 de ontnuchtering. De Spanjaard werd 16e en laatste van de gefinishte coureurs. Maar Alonso had het (opnieuw) op zijn ploegmaat en onze landgenoot Stoffel Vandoorne gemikt.

Dat het bij McLaren intern niet goed zit, is een understatement. En qua resultaten wordt het er eigenlijk niet beter op. "We zijn gewoon niet competitief en al zeker niet dit weekend", liet Alonso zaterdagavond al ontvallen na de kwalificaties. "Maar ik doe er alles aan om in deze rampzalige omstandigheden te redden wat er te redden valt."

8 keer beter

Daarna leek Alonso zijn eigen prestaties nog wat in de verf te zetten door op Stoffel Vandoorne te 'bashen'. "Ik ben de enige die dit jaar in de kwalificaties acht keer zijn teammaat heeft geklopt", citeert HNB de Spanjaard.

"Nochtans was die kampioen in GP3, GP2 en alle andere kampioenschappen waaraan hij deelnam. En op een omloop waar hij nogal wat races won, ben ik over één rondje toch twee tienden van een seconde sneller", benadrukte hij fijntjes. Moet worden gezegd: Vandoorne won slechts één race op Le Castellet en reed zelfs nooit in de GP3. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws