Topteam herstelt hiërarchie in kwalificaties Frankrijk, Vandoorne niet eens voorbij Q1

Topteam herstelt hiërarchie in kwalificaties Frankrijk, Vandoorne niet eens voorbij Q1
Foto: © photonews

De regenval leek even de kwalificaties van de GP van Frankrijk te verstoren, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Na zeges voor Red Bull en Ferrari in de laatste twee GP's wist Mercedes zich in Frankrijk opnieuw op het voorplan te plaatsen. Het bezette de eerste rij en Hamilton pakte de pole.

Een team dat het veel minder goed vergaat, is McLaren. Het Britse team blijft op de sukkel en dat kwam in de kwalificaties wel erg nadrukkelijk naar voren. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne sneuvelde zelfs al in Q1. Verder dan een zeer teleurstellende achttiende plaats kwam hij niet. Zijn ploegmaat Fernando Alonso deed het met een zestiende plek niet veel beter.

LECLERC MEE NAAR Q3

Aan het einde van Q1, waarin Hamilton al de snelste tijd had, begon het lichtjes te regenen. Velen wilden in Q2 de regen voor zijn. Hamilton ging als één van de laatsten weer de baan op, maar zette zijn dominantie gewoon verder. Opvallend was dat Leclerc in zijn Sauber ook meeging naar Q3.

Er kwam een rode vlag toen Grosjean tegen de vangrails crashte. Mercedes bezette de beste posities met de eerste plaats van Hamilton en de tweede plaats van Bottas. Vettel reed in zijn Ferrari naar de derde stek. De Red Bulls van Verstappen en Ricciardo maakten de top vijf compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws