Stoffel Vandoorne legt vinger op de wonde na dramatische kwalificaties voor McLaren

Stoffel Vandoorne legt vinger op de wonde na dramatische kwalificaties voor McLaren
Foto: © photonews

Het is al het hele seizoen zo dat McLaren het moeilijk heeft om de verwachtingen in te lossen, maar zo erg als in de kwalificaties in Frankrijk was het nog niet geweest. Een zestiende plek voor Alonso, Vandoorne was zelfs pas achttiende. Volgens onze landgenoot mist McLaren simpelweg de snelheid.

De McLaren is momenteel niet vooruit te branden. Daar kan ook Stoffel Vandoorne weinig aan veranderen. "Het is heel ontgoochelend dat beide wagens niet verder geraken dan Q1. Het is niet dat er iets specifiek mis was met de balans van de wagen. Het gevoel was oké. Het is gewoon zo dat we de snelheid missen", analyseert Vandoorne op de website van McLaren.

KOP OMHOOG HOUDEN

De verhalen die de ronde doen over strubbelingen tussen personeel en teambaas Boullier doen er ook geen goed aan. "Sinds de start van het seizoen gebeurt er heel wat achter de schermen. We proberen te begrijpen wat er niet werkt. We moeten de kop omhoog houden en blijven proberen."

De hoop om in de race nog één en ander recht te zetten, heeft Vandoorne nog niet laten schieten. "We moeten beter doen. Hopelijk kunnen we de vorm van vandaag achter ons laten en het beter doen tijdens de race."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws