Vandoorne reageert op geruchten over komst Ricciardo: "Ik heb het niet in de hand"

Redactie
| 3 reacties
Vandoorne reageert op geruchten over komst Ricciardo: "Ik heb het niet in de hand"
Foto: © photonews

Moet Stoffel Vandoorne vrezen voor zijn zitje bij McLaren? De Britse renstal zou druk in gesprek zijn met Daniel Ricciardo (als opvolger voor Alonso?). Bovendien is ook het supertalent Lando Norris in beeld.

Vandoorne blijft kalm onder alle geruchten. "Ik heb het niet in de hand. Meer kan ik daar niet over zeggen", vertelt de Kortrijkzaan in HLN. "Dat is ook niet mijn taak. Ik ben hier een coureur, geen teambaas. Ik moet mijn job blijven doen. Tussen de races door naar de simulator en werken met de ingenieurs, proberen die auto wat sneller te maken."

Spanning is er volgens onze landgenoot altijd bij McLaren. "Het is niet anders dan anders. Dan twee weken geleden, of een jaar geleden. Bij McLaren is er altijd spanning. Er beweegt altijd wat. Martin Whitmarsh was er toen ik aankwam, tot hij vertrok en Dennis terugkeerde. Na Dennis kwam Zak Brown. Er is altijd iets aan de hand, maar dat is Formule 1: het hoort erbij."

Komst Ricciardo

"Schrijf dus zeker niet op dat het me choqueert, of zo. Trouwens, dit is niet specifiek iets van McLaren hoor. Het gaat er zo aan toe bij de meeste teams. Ze zeggen dat Ricciardo komt? Er wordt altijd gepraat over deze of gene coureur die komt. Ook dat is Formule 1. Alleen bij de teams waar het zeer goed gaat, heb je minder van die toestanden."

"Trouwens: Ricciardo heeft geen contract voor volgend seizoen, het is normaal dat hij met andere teams praat", klinkt het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws