Doet Verstappen wat Vandoorne en co niet konden? Red Bull kiest opvallende nieuwe motorleverancier

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Doet Verstappen wat Vandoorne en co niet konden? Red Bull kiest opvallende nieuwe motorleverancier
Foto: © photonews

Na 12 seizoenen komt er volgend jaar een einde aan de samenwerking tussen Red Bull Racing en motorleverancier Renault. Max Verstappen gaat volgend seizoen namelijk met een Honda-motor aan de slag.

2014 was de start van het hybridetijdperk, maar sindsdien kon Red Bull nooit meer meedoen voor de hoogste prijs in de F1: de wereldtitel. De relatie tussen Red Bull en het Franse Renault werd steeds verzuurder en dat resulteerde dus in het feit dat beide partijen na dit seizoen niet meer zullen samenwerken. 

Vervloekt door McLaren

Met Honda heeft Red Bull wel een opvallende keuze gemaakt. Jawel, diezelfde Honda-motor werd vorig seizoen nog vervloekt door het McLaren-team van onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso. Maar toch gaat Red Bull dus met de Japanners in zee. 

Die vervloekte Honda-motor wordt dit seizoen bij Toro Rosso gebruikt, de satellietploeg van Red Bull. En daar slagen ze er in tegenstelling tot bij McLaren wél in om goede resultaten neer te zetten. Zo werd Pierre Gasly onlangs nog vierde in Bahrein. De motor is nog niet helemaal optimaal, maar bij Red Bull denken ze dat dat euvel volgend seizoen helemaal weggewerkt zal zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws