Topteam in F1 neemt afscheid van trouwe partner en gooit het over hele andere boeg

Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties
Topteam in F1 neemt afscheid van trouwe partner en gooit het over hele andere boeg

Red Bull is intussen al meerdere jaren een gevestigde waarde aan de top van de F1, maar het wil meer dan enkel Mercedes en Ferrari het vuur aan de schenen leggen. Om die ambitie kracht bij te zetten, neemt het een opvallende beslissing. Het gaat in 2019 met een Honda-motor racen.

Het zat er al even aan te komen, maar nu is de kogel ook definitief door de kerk. Bij Red Bull hebben ze een overeenkomst ondertekend om zowel in 2019 als 2020 een samenwerking met Honda aan te gaan. Dat houdt in dat het Renault moet laten vallen. De voorbije twaalf jaar reden ze bij Red Bull met een Renault-motor.

WERELDTITELS PAKKEN

"De overeenkomst met Honda betekent de start van een veelbelovende fase. We willen niet enkel meedoen voor overwinningen in Grote Prijzen, maar ook wereldtitels pakken. Na een grondige evaluatie zijn we zeker dat we met de samenwerking met Honda de goede richting inslaan", aldus teambaas Christian Horner bij Skysports. Honda levert ook al de motors voor Toro Rosso, het junior team van Red Bull.

Bij Renault is te horen dat dit een 'natuurlijke evolutie is voor Renault en Red Bull gezien de aspiraties van beiden.' De samenwerking  tussen Renault en Red Bull ging er vooral de laatste jaren op achteruit door het uitblijven van uitzonderlijke resultaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws