Formule 1

Saaie F1-races? Sebastian Vettel vindt kritiek onterecht en maakt vergelijking met WK voetbal

Saaie F1-races? Sebastian Vettel vindt kritiek onterecht en maakt vergelijking met WK voetbal

We moeten toegeven. De GP's van Monaco en Canada waren niet de meest interessante races voor de kijkers en fans. Al kan winnaar in Canada Sebastian Vettel zich daar niet in vinden.

Er werd de laatste twee GP's amper ingehaald. Het zorgde voor minder beleving bij de fans. De Duitser van Ferrari is echter niet akkoord met de kritiek. "Er is geen verklaring, dus zoek daar ook niet naar", citeert Motorsport.com Vettel. "Schrijf maar over iets anders. Het is niet terecht om het racen in het algemeen, of deze race in het bijzonder, te bekritiseren."

"Ik snap niet waarom mensen vandaag de dag zo kortzichtig zijn"

"Ik weet niet of het saai was. In de cockpit was het behoorlijk druk. Ik snap niet waarom mensen vandaag de dag zo kortzichtig zijn. Dit jaar hebben we zeven races gehad: soms fenomenaal, soms saai. Volgende week begint het WK voetbal. Ik kan je garanderen dat veel wedstrijden niet spannend worden, maar men kijkt toch wel. Sommige wedstrijden worden fantastisch. Daar kijken we naar uit."

Maar Vettel beseft dat het niet altijd prijs kan zijn. "Het kan niet altijd alleen maar beter worden. Als we kunnen knokken dan doen we dat natuurlijk, maar het is onze taak in de auto om duels te vermijden. Om aan de horizon te verdwijnen, om niet ingehaald te worden. En dan zijn races soms spannend en soms saai", klinkt het nog. 

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws