Formule 1

F1-wereldkampioen van 2016 duidelijk: "Geen enkel topteam in de F1 wil Fernando Alonso door zijn politieke spelletjes"

F1-wereldkampioen van 2016 duidelijk: "Geen enkel topteam in de F1 wil Fernando Alonso door zijn politieke spelletjes"

Fernando Alonso reed afgelopen weekend in Canada zijn 300e GP in de Formule 1. Winnen is echter al van 2013 geleden, zijn laatste podium dateert van 2014. Volgens Nico Rosberg zal de Spanjaard dan ook niet meer triomferen in de koninginnenklasse van de autosport.

Komend weekend is Alonso aan de slag op de 24 uur van Le Mans. Volgens insiders zal hij zich volgend seizoen helemaal toeleggen op de IndyCar. Winnen in de F1 zit er volgens wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg dan ook niet meer in. 

Zeker niet omdat de topteams - Red Bull, Ferrari en Mercedes - Alonso niet willen volgens de Duitser. "We willen hem allemaal bij een topteam bezig zien, maar niemand wil hem vanwege zijn politieke spelletjes binnen de ploeg", aldus Rosberg bij Sky Italia.

Nog steeds bij McLaren

Bovendien is Rosberg verrast dat Alonso daadwerkelijk nog in de F1 rijdt, na enkele moeizame seizoenen bij McLaren. "Ik weet echt niet hoe hij dat doet", aldus Rosberg. "Hij weet dat hij één van de beste coureurs is, maar hij raakt in de kwalificaties niet voorbij een 14e plek. Het is ongelofelijk."

Reacties 4 reacties

Tags : Nico Rosberg

Gerelateerd nieuws