Ontgoochelde Vandoorne legt uit wat er fout liep: "De race zat er eigenlijk al op voor ze begonnen was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ontgoochelde Vandoorne legt uit wat er fout liep: "De race zat er eigenlijk al op voor ze begonnen was"
Foto: © photonews

Fernando Alonso die zijn bolide niet over de finish kreeg en Stoffel Vandoorne die pas 14e werd. Het werd een weekend om snel te vergeten voor McLaren. Onze landgenoot was onrechtstreeks meteen het slachtoffer van de aanrijding in de eerste ronde.

"Ik denk dat we extreem ongelukkig waren van bij de start", zei Vandoorne na afloop. "We hadden een goede start, maar daarna was het bij bocht 5 onmogelijk om het accident (met Stroll, red.) te vermijden. Ik had meteen een lekke band en de banden waren al versleten toen de race gestart was, dus het werd een moeilijke dag."

Bovendien kwam er nog een brokstuk onder de MCL33 van Vandoorne terecht. "De pistop duurde dan ook erg lang en eigenlijk was de race al over voor we goed en wel begonnen waren", vervolgt onze landgenoot. 

'Nog heel wat werk'

Vandoorne bleef echter - zoals altijd - positief. "Voor mij persoonlijk heb ik progressie gemaakt tegenover de voorbije GP's. Maar het meest ontgoochelende was natuurlijk de kwalificatie als team. We hebben nog heel wat werk."

"Het is moeilijk te zeggen hoe de volgende races zullen zijn voor ons. Ik wil geen voorspellingen maken. Vorig jaar waren er enkele races op de kalender die moeilijk leken, maar toch goed uitdraaiden. Het zal afwachten worden. Het worden enkele drukke weekend, maar ik kijk er naar uit", besluit Vandoorne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws