Nieuwe leider in WK-stand, opnieuw teleurstelling voor Stoffel Vandoorne

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Nieuwe leider in WK-stand, opnieuw teleurstelling voor Stoffel Vandoorne
Foto: © photonews

Sebastian Vettel is de eerste die dit jaar drie races weet te winnen. De winst in Canada leverde de Duitser ook de leiding in de WK-stand op, want Hamilton stond in tegenstelling tot Bottas en een sterke Verstappen niet op het poodium. Stoffel Vandoorne geraakte niet verder dan een zestiende plek.

Iedereen geraakte zowaar wonderwel door de eerste bocht, maar dat wilde niet zeggen dat de openingsronde niet voor chaos zorgde. Stroll knalde voor eigen volk Hartley van de baan. Voor beiden zat de GP van Canada erop voor die goed en wel begonnen was. McLaren riep Vandoorne al in de eerste ronde naar de pits voor wat een trage pitstop zou worden.

Hierdoor belandde onze landgenoot op de laatste plaats. Hij verloor aardig wat tijd achter Ericsson en Sirotkin, maar zou hen uiteindelijk wel voorbij steken. Veel meer zat er niet in voor Vandoorne. Door een koelingsprobleem moest ook Hamilton vroeg de pits in. De Brit kon in Montréal nooit meedoen voor de prijzen. Het is dus nog eventjes wachten op een zevende zege in Canada van de Mercedes-rijder.

VETTEL NEEMT AFSTAND

Geen problemen voor Sebastian Vettel. Hij nam in zijn Ferrari snel afstand van de rest. Het was al snel duidelijk dat Vettel op weg was naar de overwinning. De zege van de Duitser kwam geen moment in gevaar. Bottas had wegens het vasthouden van zijn tweede plek ook reden om tevreden te zijn. Max Verstappen reed voor Red Bull een solide race zonder incidenten en maakte met zijn derde plaats eveneens een goede indruk.

Doordat Hamilton pas vijfde eindigde, grijpt Vettel meteen ook de leiding in de WK-stand. Vettel heeft nu 121 punten, ééntje meer dan Hamilton. Bottas volgt als derde met 86 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws