'McLaren werkt mee aan droom van Alonso en aan plan om Vandoorne te behouden'

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
'McLaren werkt mee aan droom van Alonso en aan plan om Vandoorne te behouden'
Foto: © photonews

Het gaat McLaren niet voor de wind. Voor de tweede race op rij kreeg het geen enkele van zijn drivers in de buurt van de punten. Voorts is het ook raden naar hoe het team er volgend jaar zal uitzien. Als we de laatste verhalen mogen geloven, zal Stoffel Vandoorne ook in 2019 bij McLaren rijden.

Het Britse team lijkt in 2018 alvast de vooropgestelde ambities niet te kunnen waarmaken. "Iedereen is in paniek", verklapte een insider aan HLN. "Ingenieurs, teambazen, Alonso en zijn entourage. We komen op het punt dat we misschien naar 2019 moeten kijken. Alleen moeten we uitkijken dat we met de nieuwe auto niet opnieuw dezelfde fundamentele fouten maken."

DRIEVOUDIGE KROON

Hoe de bezetting van het team er dan gaat uitzien, is nog koffiedik kijken. Of toch: teambazen Brown en Boullier zijn naar verluidt aan het onderhandelen met een mogelijke sponsor om een team op te richten in de Indycar. Dat kan Fernando Alonso de kans geven om zijn droom waar te maken: de drievoudige kroon vervolledigen. Dat houdt in: de GP van Monaco in de F1, de 24 uur van Le Mans èn de Indy 500 winnen.

Graham Hill is de enige rijder in de geschiedenis die daar al in slaagde. De droom van Alonso kan ook een goede zaak zijn voor Stoffel Vandoorne. Indien het allemaal in orde komt, zal onze landgenoot ook volgend jaar in de F1 nog bij McLaren rijden. En gaat het tweede zitje naar de veelal geprezen Lando Norris, momenteel reserverijder binnen het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws