Zoveelste ontgoocheling bij Stoffel Vandoorne: "We missen gewoon snelheid"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Zoveelste ontgoocheling bij Stoffel Vandoorne: "We missen gewoon snelheid"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne kon de lijn van de laatste vrije training niet doortrekken in de kwalificaties. Onze landgenoot start zondagavond als 15e in Canada. Hij hekelde na afloop het gebrek aan snelheid in zijn MCL33.

"Het resultaat van de kwalificaties was toch wel teleurstellend", vertelde Vandoorne na afloop. "Het leek wel of we geen stap voorwaarts konden zetten in de kwalificaties. Zonde, want vrijdag hadden we nog een goede snelheid in de eerste twee vrije trainingen. Zeker omdat we in de tweede oefensessie niet op de hypersofts reden."

Vandoorne was dus erg ontgoocheld. Zeker na zijn 10e plek in de derde vrije training. "We hoopten dicht bij Q3 te staan. In de kwalificaties was er op zich weinig mis. We haalden alles uit de auto, maar misten gewoon snelheid. Dat zie je aan de rondetijden. Spijtig dat we niet verder progressie konden boeken", is de West-Vlaming teleurgesteld. 

"Dit is een circuit waar we kunnen voorbijsteken"

Toch blijft onze landgenoot positief. "De race zelf wordt een ander verhaal. Onze racesnelheid is gewoonlijk beter en bovendien mogen we dan zelf kiezen met welke banden we rijden. Dat geeft ons hopelijk een voordeel. En dit is een circuit waar we kunnen voorbijsteken, dus we zien wel wat we kunnen doen", besluit Vandoorne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws