Verstappen tankt ook tijdens kwalificatie vertrouwen: "Erg competitief tegenover Ferrari en Mercedes"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Verstappen tankt ook tijdens kwalificatie vertrouwen: "Erg competitief tegenover Ferrari en Mercedes"
Foto: © photonews

Met een tijd van 1:10.937 deed Max Verstappen in de kwalificaties slechts 0.173 seconden slechter dan Sebastian Vettel (Ferrari). Ondanks de heerschappij van 'Mad Max' in de vrije trainingen, was de Nederlander blij met zijn derde plek op de startgrid.

In de vrije trainingen vooraf aan de kwalificatie was Verstappen telkens de snelste in Canada. Uiteindelijk moet hij zondagavond alleen Vettel en Bottas voor zich dulden. "Het was een goede kwalificatie", aldus Verstappen. "Op de rechte stukken verliezen we nog veel tijd, maar als je ziet dat we er zo dicht bij zitten, hebben we het gewoon goed gedaan."

"Ik ben ook erg tevreden met hoe het weekend tot nu toe verlopen is. De auto gaat het hele weekend al goed, dus ik ben heel blij. Het geeft me ook meer vertrouwen om harder de bochten in te gaan."

Competitief

Verstappen denkt dat hij met zijn Red Bull in de race zelf erg competitief kan zijn tegenover Ferrari en Mercedes. "Ik denk het wel. We zijn tijdens de race normaal gesproken ook altijd competitief. We starten daarnaast op de zachtere band, wat hier een voordeel is omdat het vrij glad is."

"Ook na de pitstops zouden we het goed moeten kunnen doen. Een safety car kan de wedstrijd daarnaast nog flink beïnvloeden, dus we gaan het zien", is Verstappen nog voorzichtig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws