De grote droom van Stoffel Vandoorne: "Dan ben ik volgens ingenieurs onklopbaar"

Redactie
| 1 reacties
De grote droom van Stoffel Vandoorne: "Dan ben ik volgens ingenieurs onklopbaar"
Foto: © photonews

Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne is het tot dusver een matig seizoen. Maar twijfels zijn er niet bij de ambitieuze West-Vlaming.

Bij McLaren gaat het ook dit seizoen vooral over ploegmaat Fernando Alonso. "Ik dacht nog geen enkele keer na een kwalificatie: 'Shit, ik heb Alonso weer niet geklopt'", vertelt Vandoorne in HLN. "Net zoals ik het voorbije anderhalve jaar nog geen seconde twijfelde. Omdat ik weet: het probleem is dat ik in Formule 1 nog geen enkele keer dat gevoel heb gevonden dat je als coureur nodig hebt."

"Dat je één wordt met je auto. Daar zit ik op te wachten", lacht hij. "Alsof ik zit te denken: 'Geef me alsjeblieft de auto die ik nodig heb.' 100 procent vertrouwen in de auto is zo belangrijk. Maar dat vertrouwen vind ik niet in de huidige McLaren. Nog niet."

"Dat vertrouwen vind ik niet in de huidige McLaren. Nog niet"

Er worden ook dit seizoen heel wat updates uitgetest bij McLaren. "Peter Prodromou, onze hoofdingenieur, zei het: 'De dag dat we je de auto geven die je nodig hebt, ben je onklopbaar.' Peter, die met Vettel werkte bij Red Bull, zegt soms: 'Niet te geloven, maar Sebastian had net hetzelfde gezegd.' Wij verlangen blijkbaar hetzelfde van een auto. Belangrijk, een auto die helemaal naar je hand staat."

"In 2014, het begin van de hybride generatie auto's, kreeg Vettel een machine die niet meer bij zijn rijstijl paste. Hij werd meteen gedomineerd door Ricciardo. En dat terwijl Sebastian de vier seizoenen daarvoor wereldkampioen was geworden", besluit Vandoorne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws