Ondanks moeilijke periode blijft Stoffel Vandoorne erin geloven: "Zo snel mogelijk met topauto racen"

Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties
Ondanks moeilijke periode blijft Stoffel Vandoorne erin geloven: "Zo snel mogelijk met topauto racen"
Foto: © photonews

Na een teleurstellende GP van Monaco deelde Stoffel Vandoorne dan wel een prikje uit, onze landgenoot is nog steeds gelukkig bij McLaren. Voorlopig blijft hij nog hangen in de middenmoot, maar Vandoorne maakt zich sterk dat McLaren snel weer over een topauto beschikt.

Het team had gehoopt dit jaar een ferme stap voorwaarts te zetten. Die stap is voorlopig minder groot dan verwacht. "We koesterden allemaal hoge verwachtingen. We staan er beter voor dan vorig jaar, maar moeten nog een grote stap zetten. Tijdens de testen in Barcelona hebben we begrepen waar we naartoe kunnen werken. Hopelijk kunnen we dat snel in wedstrijden tonen", zegt Vandoorne bij Sporza.

GEEN TIEN JAAR WACHTEN

De gouden periode van McLaren is alweer even geleden. Toch gelooft Vandoorne dat die tijd terugkomt. "Ferrari heeft het ook een tijd moeilijk gehad. McLaren verkeert nu in een soortgelijke situatie. Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om resultaten te boeken, maar ik kan natuurlijk ook geen tien jaar wachten op een competitieve auto. Ik wil zo snel mogelijk met een topauto racen. Dat zal bij McLaren niet zo lang meer duren."

Volgens Thierry Boutsen moet onze landgenoot snel eens ploegmaat Fernando Alonso kunnen kloppen. "Daar denk ik niet echt aan. Hij rijdt soms ook met andere onderdelen, maar dat maakt niet veel verschil. Ik focus op mijn eigen prestaties. Dat vind ik belangrijker. Het team heeft alleszins vertrouwen in mij. Ik maak me totaal geen zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws