Ricciardo verzilvert met verve zijn pole in Monaco - Teleurstellend weekend voor Vandoorne en Alonso

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Ricciardo verzilvert met verve zijn pole in Monaco - Teleurstellend weekend voor Vandoorne en Alonso

Daniel Ricciardo heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. De Australiër reed van start tot finish aan de leiding en kwam nauwelijks in de problemen. In Monte Carlo waren er geen punten voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

De GP van Monaco heeft weinig spektakel opgeleverd. Daniel Ricciardo kwam niet in de problemen en reed ongenaakbaar naar de overwinning. Sebastian Vettel deed een goede zaak door tweede te worden. Hij liep enkele puntjes in op Lewis Hamilton, in Monaco ook op het podium. 

Voor McLaren was het een baalweekend. Fernando Alonso viel uit en onze landgenoot Stoffel Vandoorne kreeg te maken met een erg trage pitstop. Wat de reden daarvoor was, is nog niet bekend, maar onze landgenoot verloor heel wat tijd en werd uiteindelijk pas 14e.

Crash Leclerc en opmars Verstappen

In het slot was er nog een stevige crash nadat Leclerc zijn collega Hartley vol langs achteren aanreed. Het baatte nog weinig. Ricciardo reed naar misschien wel zijn makkelijkste zege ooit. Max Verstappen begon na zijn crash in de derde vrije training op de laatste plek, maar knokte zich toch nog naar een 9e plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws