Ieder zijn troeven: is zitje van Stoffel Vandoorne bij McLaren bedreigd of niet?

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Ieder zijn troeven: is zitje van Stoffel Vandoorne bij McLaren bedreigd of niet?
Foto: © photonews

McLaren heeft door een aandelenkoop een financiële injectie gekregen en dat heeft zo zijn gevolgen. Zo is de zoon van de nieuwe investeerder actief in de Formule 2 en wil die ongetwijfeld graag naar F1. Mogelijk vormt die dus een bedreiging voor Stoffel Vandoorne, maar zover is het nog niet.

De achtergrond van de aandelenkoop wordt uitgelegd in HLN. Michael Latifi heeft tien procent van de aandelen verworven en pompt 230 miljoen in McLaren. Latifi is zeer welgekomen, want de zoektocht naar topsponsors verloopt uiterst moeilijk. McLaren wou eerst de naam van zijn investeerder niet bekendmaken en dat doet al snel vermoeden dat er toch iets meer achter zit.

VERSCHIL IN PRESTATIES

Nicholas Latifi, zoon van, rijdt momenteel in de Formule 2 en aast op een plek in de F1. Eén en één is dan al snel twee. Al mag men er toch van uit gaan dat er ook naar prestaties gekeken zal worden. Latifi kon in de F2 nog geen blijvende indruk nalaten terwijl Vandoorne in zijn tweede seizoen in die reeks de concurrentie naar huis reed. Toch een verschil. 

De financiële inbreng blijft natuurlijk wel een factor van formaat in de F1. Al heeft Vandoorne naast zijn kwaliteiten als coureur ook nog troeven. Zo is zijn vriendin Anna de Ferran de dochter van Gil de Ferran, die dienst doet als adviseur bij McLaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws