Eerste voortekenen zijn daar al, moeten Mercedes en Ferrari een team voor zich dulden in Monaco?

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Eerste voortekenen zijn daar al, moeten Mercedes en Ferrari een team voor zich dulden in Monaco?
Foto: © photonews

Velen koesteren hoge verwachtingen voor de Red Bull-rijders in de GP van Monaco. Ricciardo en Verstappen namen alvast de eerste twee posities in tijdens de eerste vrije training. Zo bleven ze Lewis Hamilton en Sebastian Vettel voor. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde buiten de top tien.

In Barcelona kwam Red Bull erg snel door de trage bochten en in Monaco liggen er zo natuurlijk wel een aantal. Daarom is het team van Max Verstappen hoopvol dat het dit weekend goed voor de dag zal komen. De resultaten in de eerste oefensessie zullen het vertrouwen enkel nog doen groeien.

HYPERSOFT OF ULTRASOFT

Ricciardo was een tiende van een seconde sneller dan Verstappen en met Hamilton bedroeg het verschil drie tienden van een seconde. De Ferrari van Vettel volgde al bijna op een hele seconde. Ferrari en Mercedes hadden ook wel de met roze gemarkeerde hypersofte banden van stal gehaald. Red Bull hield het op de ultrasofte banden.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal zeker in de volgende sessies zijn tijd nog willen verbeteren. In zijn McLaren bezette hij in de eerste vrije training de vijftiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws