Max Verstappen legt uit wat Monaco zo bijzonder (en moeilijk) maakt én waarom Red Bull erg competitief kan zijn

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Max Verstappen legt uit wat Monaco zo bijzonder (en moeilijk) maakt én waarom Red Bull erg competitief kan zijn
Foto: © photonews

Max Verstappen kan met een hele portie vertrouwen naar de GP van Monaco afzakken. In Barcelona pakte de Nederlander zijn eerste podiumplek van het seizoen. In Monaco hoopt hij de lijn door te trekken.

"In Barcelona waren we in de laatste sector, waar veel langzame bochten voorkomen, ontzettend snel", aldus Verstappen op zijn website. "In Monaco komen die heel veel voor. Er zijn ook minder rechte stukken waar Mercedes en Ferrari voordeel kunnen behalen. Normaal gezien zijn we in Monaco dus altijd competitief. Zeker nu we een goede auto hebben maken we meer kans."

Veel zal volgens de Nederlander afhangen van de kwalificaties. "Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de kwalificatie verloopt. Het is namelijk moeilijk om de banden op dat circuit op te warmen. Als we een goede balans kunnen vinden, hebben we een goede kans. Ik kijk er in ieder geval naar uit en ben heel benieuwd hoe het zal gaan."

"Met een klein foutje lig je al in de muur"

Monaco is het kortste, maar ook misschien wel het meest lastige circuit op de kalender. "Het is lastig om daar de limiet te zoeken, je moet dat langzaam opbouwen. Met een klein foutje lig je al in de muur, dus we proberen zoveel mogelijk rondjes te rijden. Als je in de kwalificatie op de limiet rijdt, voel je als je terugkomt in de pits wel dat je hartslag redelijk hoog is."

Al zal Verstappen zijn tactiek niet aanpassen. "Niet veel anders dan normaal. Ik doe mijn ding natuurlijk van te voren in de fabriek. Je moet je goed voorbereiden, maar ik ga altijd relaxed het weekend in", besluit het jonge talent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws