Vader Jos Verstappen legt uit waarom zoon Max wel eens kan winnen in Monaco

Redactie
| 0 reacties
Vader Jos Verstappen legt uit waarom zoon Max wel eens kan winnen in Monaco

Max Verstappen had afgelopen weekend in Barcelona zijn eerste podium van 2018 beet. Volgens Jos Verstappen kan het binnen anderhalve week in Monaco nog mooier worden voor zoonlief en Red Bull.

De terugkeer van Verstappen naar Europa ging niet onopgemerkt voorbij. Uitgerekend in Barcelona, waar hij twee jaar geleden zijn eerste GP won, pakte hij zijn eerste podiumplek van het seizoen. Maar volgens vader Jos Verstappen kan het in Zuid-Frankrijk nog mooier worden.

'Auto belangrijker dan motor'

"In Monaco hebben we kans om te winnen", klinkt het in Peptalk van Ziggo Sport. "Daar is de motor niet zo belangrijk, daar is de auto belangrijker. Als je daar van begin af aan geen fouten maakt en zorgt dat de auto goed is afgesteld, dan heb je ook vertrouwen. Want als je een keer de muur hebt geraakt ben je weer voorzichtiger. Max moet daar heel rustig opbouwen."

Vader Verstappen zag een sterke Red Bull-bolide in de bochten van Barcelona. En dat belooft volgens hem dus voor Monaco. "Onze auto is echt goed op lage grip circuits, dat zag je ook in Barcelona. In de laatste sector was de Red Bull de beste wagen. Dat zijn allemaal langzame bochten en dat heb je in Monaco alleen maar", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws