Ongeruste Fernando Alonso: "Ik had geen zin om te vragen wat er aan de hand was bij de auto van Stoffel"

Redactie
| 0 reacties
Ongeruste Fernando Alonso: "Ik had geen zin om te vragen wat er aan de hand was bij de auto van Stoffel"
Foto: © photonews

Fernando Alonso is aan een meer dan degelijk seizoen bezig bij McLaren. Voor de vijfde keer op rij eindigde de voormalige wereldkampioen in de punten. Al wilde hij zich niet te veel zorgen maken over de DNF van zijn ploegmaat Stoffel Vandoorne.

De Spanjaard ging als 8e van start in Barcelona en kwam uiteindelijk ook als nummer 8 over de finish. "Het was moeilijk om voorbij te steken", zei de Spanjaard na afloop bij zijn team. "Ik hoopte op regen - dat kon ons zeker helpen - maar die kwam er niet. Uiteindelijk hadden we een goede strategie en pakten we vier punten."

"We hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet, maar we weten dat we nog snelheid op de rechte stukken missen. Het wordt ongetwijfeld nog een zware strijd tot op het einde van het seizoen."

Vandoorne out

Ploegmaat Stoffel Vandoorne haalde de finish niet door een probleem aan de versnellingsbak. "Ik zag Stoffels wagen langs de kant staan", citeert Motorsport.com de Spanjaard. "Ik had geen zin om te vragen wat het probleem was omdat ik mezelf niet ongerust wilde maken. Gelukkig deed mijn wagen het de hele race perfect."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws