Ondanks snoeiharde kritiek ook complimenten voor Max Verstappen: "Dé ontdekking van de eeuw"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Ondanks snoeiharde kritiek ook complimenten voor Max Verstappen: "Dé ontdekking van de eeuw"
Foto: © photonews

"Hij leert nooit uit zijn fouten" en "De aanrijding in Azerbeidzjan was voor 70% zijn schuld". F1-icoon Niki Lauda spaarde de kritiek op Max Verstappen de afgelopen weken en maanden niet. Maar de Oostenrijker heeft Verstappen zowaar een compliment gegeven.

'Mad Max' is misschien wel het grootste F1-talent op deze planeet, maar er wordt hem vaak roekeloos rijgedrag verweten. Nik Lauda was dit jaar dan ook scherp voor de jonge Nederlander met Belgische roots. Maar in Bild am Sonntag heeft de voorzitter van Mercedes met complimenten gestrooid richting Verstappen. 

Voorzichtiger

"Verstappen is de ontdekking van de eeuw", stelt hij. "Hij is nog maar 20 jaar oud, maar hoe hij met zijn auto en snelheid overweg kan... Al zal hij wel voorzichtiger moeten worden indien hij wereldkampioen wil worden. Zoals hij dit jaar rijdt, zal dat nooit lukken."

"Hij is de beste ontdekking ooit", vervolgt de 69-jarige Lauda. "Al begrijp ik niet waarom het zo lang duurt voor hij begrijpt dat hij voorzichtiger moet zijn. Hij moet iets minder arrogant zijn in plaats van te denken dat hij iedereen zomaar kan kloppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws