Spektakel alom: is het dit weekend weer van dat?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Spektakel alom: is het dit weekend weer van dat?
Foto: © photonews

In de eerste vier Grote Prijzen was het spektakel ten top. Komend weekend scheren de F1-rijders in hun bolides over het circuit van Barcelona. Krijgen we opnieuw een gelijkaardig scenario?

Het is de eerste GP sinds Lewis Hamilton de leiding in de WK-stand overnam van Sebastian Vettel. Grotendeels was dat wel een gevolg van de safety car in Azerbeidzjan. Mercedes is dus nog niet meteen van Ferrari af, zo lijkt. Al heeft het Duitse merk dit weekend wel de geschiedenis in zijn voordeel. Op het circuit van Barcelona komt Mercedes vaak heel sterk voor de dag. Hamilton kon er vorig jaar nog zegevieren.

KWALIFICATIES CRUCIAAL

De goede resultaten van Mercedes in Barcelona hebben ook wel veel te maken met een goede startpositie. Het is een circuit waarop het zeer moeilijk inhalen is. De kwalificaties zijn dus van cruciaal belang. Daarin heeft Mercedes, in tegenstelling tot de vorige jaren, vooralsnog zijn handen vol met Ferrari. Uitkijken naar wie straks de beste tijd klokt in Q3. Liefst 24 van de 27 vorige races in Barcelona werden gewonnen vanop de eerste startrij. Wie toch moet inhalen, doet dat best in de eerste bocht. Iedereen staat best op scherp bij de start op zondag.

Misschien toch iets minder scherpte gewenst bij Max Verstappen en Daniel Ricciardo van Red Bull. De aanrijding tussen beiden was vorige week 'talk of the town' in Bakoe. Red Bull kan het incident maar beter achter zich laten. Teambaas Horner is alvast tevreden met de manier waarop zijn rijders er achteraf mee om gingen. Teamorders geeft Red Bull niet. Aan beide F1-coureurs dus om tijdens de race het verstand te gebruiken.

Zoals steeds is het ook uitkijken naar onze landgenoot Stoffel Vandoorne. De McLaren-piloot maakte de verplaatsing naar Spanje in stijl. De Belg vloog in een privéjet naar Barcelona en hoopt er om net zoals in Bakoe de top tien te halen.

Aangezien de GP van Spanje al zolang op de kalender staat, moeten alle teams het circuit kennen als zijn broekzak. Toch is een verrassing niet uitgesloten. Het publiek zal alvast hopen op evenveel spektakel dan de voorbije weken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws