Zege van Verstappen in Barcelona deed hem heel wat: "Een van de weinige momenten dat ik emotioneel werd toen ik iemand zag racen"

Redactie
| 1 reacties
Zege van Verstappen in Barcelona deed hem heel wat: "Een van de weinige momenten dat ik emotioneel werd toen ik iemand zag racen"

De GP van Spanje is een speciale voor Max Verstappen. De Nederlander pakte er twee jaar geleden zijn eerste zege in de koningsklasse van de autosport. En dat deed ook Williams-testrijder Robert Kubica heel wat.

"Toen Max won in Barcelona, was ik zo onder de indruk", vertelt Kubica in gesprek met Motorsport.com. "Het was een van de weinige momenten in mijn leven dat ik iemand zag racen en emotioneel werd. Ik had echt zoiets van: wauw! Als een andere coureur het goed doet, dan heb je daar als racer normaal gesproken geen emoties bij. Maar misschien kwam het doordat ik al een tijdlang niet meer had geracet, dat ik mijzelf in zijn situatie kon plaatsen."

Voor de jonge gasten is het steeds moeilijker doorbreken in de F1. "Het was zo ongelofelijk. Zeker omdat het in de Formule 1 tegenwoordig veel moeilijker is voor een rookie", klinkt het. "Toen ik in 2006 begon, gingen we elke week testen. Het was toen dus veel eenvoudiger om ervaring op te bouwen. Nu heb je drie seizoenen nodig om de ervaring op te doen die je tien jaar geleden in anderhalf of in één seizoen al had opgedaan."

"Voor een rijder is het nu moeilijker om zelf nog enige inbreng te hebben"

"Men doet er nu twee en een half seizoen over om het aantal kilometers te rijden dat ik in mijn eerste Formule 1-jaar aflegde. Het was daardoor veel makkelijker. Doordat je zo veel testte, wist je op een gegeven moment alles over de auto. Je wist precies wat je kon verwachten en hoe de auto reageerde op bepaalde veranderingen."

Het gaat er natuurlijk helemaal anders aan toe dan pakweg 10 jaar geleden. "Dat kwam ook doordat je als coureur heel nauw betrokken was bij al het ontwikkelingswerk. Tegenwoordig gaat het veel meer om simulaties, computermodellen en engineering. Voor een rijder is het nu moeilijker om zelf nog enige inbreng te hebben. Kortom: ik vind het geweldig wat hij gedaan heeft, en hij doet het nu nog steeds uitstekend", besluit de Pool. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws