Renault-manager Cyril Abiteboul reageert op geruchten over transfer Daniel Ricciardo

Redactie
| 8 reacties
Renault-manager Cyril Abiteboul reageert op geruchten over transfer Daniel Ricciardo
Foto: © photonews

Daniel Ricciardo is in tegenstelling tot Max Verstappen na dit seizoen einde contract bij Red Bull. En dus zijn er vanzelfsprekend al geruchten over een mogelijk vertrek.

Bij Renault houden ze rekening met een vertrek van Carlos Sainz Jr en dus houden ze Ricciardo achter de hand. "We hebben volgens mij twee geweldige rijders, maar we zitten met Carlos natuurlijk in een bijzondere situatie", doelt Renault-manager Cyril Abiteboul op het feit dat de Spanjaard gehuurd wordt van Red Bull.

"We wisten al vanaf dag één dat we voor volgend jaar kwetsbaar zouden zijn. Daarom moeten we al lang op voorhand beginnen denken aan een oplossing. We zijn al met Carlos een gesprek begonnen over de langere termijn, wetende dat we dat niet helemaal in eigen handen hebben. Dat is geen comfortabele situatie, maar dat moeten we aanvaarden."

Interessant pakket opbouwen

Ricciardo is dus een van de opties om Sainz te vervangen. "We zijn geïnteresseerd in getalenteerde rijders en Daniel Ricciardo is er daar één van", vervolgt hij bij Motorsport.com. "Ik denk dat Daniel in een goede positie zit om te weten waar we sterk en zwak zijn, hij gebruikt natuurlijk een Renault-motor."

"Maar als we een coureur als Ricciardo - misschien hem, maar misschien iemand anders - willen verleiden, is het eerste dat we moeten doen onze spullen voor elkaar krijgen. Als we erin slagen het beste pakket qua chassis en motor te bouwen, dan ben ik er zeker van dat we interessant kunnen zijn. Dan kunnen we namelijk laten zien dat onze ambities serieus zijn en dat kan wellicht helpen bij iemand als Ricciardo", besluit de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws