Verstappen wil geen schuldige aanduiden: "Misschien allebei iets minder gretig zijn als we racen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen wil geen schuldige aanduiden: "Misschien allebei iets minder gretig zijn als we racen"
Foto: © photonews

Max Verstappen wil de komende wedstrijden het gevecht met teammaat Daniel Ricciardo niet vermijden. Dat heeft de Nederlander verteld bij 'Ziggo Sport'.

Verstappen en Ricciardo telden elkaar uit zondag. "Het moment heb ik nu al twee of drie keer teruggezien, maar het is vanaf een onboard video natuurlijk makkelijker te beoordelen dan dat je daar zelf met 320 km/u remt", vertelt Verstappen. "Het was vooral balen dat je niet finisht en het ergste is dat het met je teamgenoot is, want we hebben een hele goede relatie, dus dan baal je er gewoon enorm van."

Verstappen wil geen schuldige aanduiden. "Uiteindelijk maakt het niet uit wie er schuld heeft. Als teamgenoten wil je elkaar niet raken en van de baan af rijden. Na de race keken Daniel en ik elkaar aan en hebben we elkaar de hand geschud. Er is niks aan de hand tussen ons. Het team was natuurlijk niet blij, maar dat waren wij zelf ook niet."

"Ik denk dat het ook aan het circuit lag"

Al wil Verstappen daarom volgende keer het gevecht met zijn ploegmaat niet ontwijken. "Als we elkaar maar niet raken", klinkt het. "Natuurlijk blijft het een risico als je zo dicht bij elkaar zit, maar ik denk dat het ook aan het circuit lag. Er is zo’n lang recht stuk en zeker met hoe de wind stond kon je daar heel veel tijd winnen. Elke ronde bleef je aanvallen en op andere circuits kom je niet in dit scenario."

"Natuurlijk gaan we met elkaar praten en ik denk dat je ons gewoon allebei moet laten racen. Het racen tussen ons hoeft ook niet drastisch veranderd te worden, maar we moeten misschien allebei iets minder gretig zijn als we racen met elkaar. Naar mijn mening kunnen we dat ook heel goed, maar helaas ging dat dit keer mis", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws