Advies voor supertalent Max Verstappen: "Pas dan kan hij voor het wereldkampioenschap gaan"

Redactie
| 5 reacties
Advies voor supertalent Max Verstappen: "Pas dan kan hij voor het wereldkampioenschap gaan"
Foto: © photonews

Max Verstappen is misschien wel de meest ruwe diamant van het Formule 1-circus, maar de laatste weken was heel wat kritiek op de rijstijl van 'Mad Max'. In Bakoe schakelden Verstappen en Ricciardo elkaar uit. Bas Leinders geeft de Nederlander advies.

De sfeer in het kamp van Red Bull lijkt nog verre van optimaal te zijn. "Ze krijgen ook een aanmaning van het team en ze moeten zich verontschuldigen bij het voltallige personeel", vertelt Bas Leinders bij Sporza. "Bij Red Bull benadrukken ze dat het zo niet verder kan en dat is een goed teken. Ze spreken er expliciet over en binnenskamers zal er ook op tafel geklopt worden."

Einde contract

"Voor Ricciardo is het allemaal een beetje moeilijker, want hij heeft nog geen contract en Verstappen wel. Ricciardo wil zich bewijzen. Hij heeft in China gewonnen en had hier ook voor Verstappen kunnen eindigen. Dat is belangrijk voor hem om zich te positioneren."

"Volgens mij hebben die aanmaningen toch een impact" - Bas Leinders

Verstappen kwam dit seizoen al vaker in opspraak door zijn agressieve rijstijl. "Max is een superrijder en is nog erg jong, maar volgens mij hebben die aanmaningen toch een impact. Na het incident met Vettel in China klonk hij al wat bedeesder. Hij had daar kunnen winnen en dat beseft hij nu wel."

"Hopelijk blijft dat besef daar. Als hij zich op bepaalde momenten een klein beetje kan intomen, dan kan hij echt voor het wereldkampioenschap gaan. Voor hij dat heeft geleerd, zal het heel moeilijk worden", besluit Leinders. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws