Waarom Max Verstappen volgens Bas Leinders meer in de fout ging dan Daniel Ricciardo

Redactie
| 16 reacties
Waarom Max Verstappen volgens Bas Leinders meer in de fout ging dan Daniel Ricciardo
Foto: © photonews

Max Verstappen en Daniel Ricciardo die elkaar uitschakelden in Azerbeidzjan, daar zal nog een tijdje over nagekaart worden. Ook Bas Leinders had er zijn mening over.

"Je zag het eigenlijk al van ver aankomen", aldus Bas Leinders bij Sporza. "Ricciardo was volgens mij iets sneller en probeerde verschillende keren voorbij Verstappen te geraken. Max verdedigde zoals gewoonlijk zijn positie, wat normaal is, maar hij doet dat altijd met iets meer agressiviteit dan andere rijders. Dat is altijd goed afgelopen, maar je voelde dat Ricciardo na de positiewissel door de pitstops minder geduld had."

Maar dan sloeg het noodlot toe. "De Australiër wou zo snel mogelijk voorbij Verstappen en toen raakten ze elkaar. Ze hebben allebei een aanmaning gekregen van de FIA, waarbij die van Verstappen iets groter is aangezien hij de regels niet gerespecteerd heeft. Ricciardo zou enkel iets te laat geremd hebben."

"Als de auto achter jou naar rechts gaat, dan mag je één keer de deur dichtdoen"

Wie was er nu in fout? "Ik denk dat Verstappen meer in de fout ging dan Ricciardo", vervolgt hij. Volgens de regels mag je je rijlijn maar één keer verdedigen. Als de auto achter jou naar rechts gaat, dan mag je één keer de deur dichtdoen."

"Als de rijder achter je dan naar links gaat, dan mag je niet meer naar links bewegen. Dat is wat Verstappen wel gedaan heeft. Toen moesten ze allebei in de remmen en Ricciardo kon nergens heen", besluit Leinders. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws