Verklaring voor mindere prestaties? "Vandoorne moet dus als proefkonijn testen"

Redactie
| 4 reacties
Verklaring voor mindere prestaties? "Vandoorne moet dus als proefkonijn testen"

Voor Stoffel Vandoorne waren de kwalificaties in Azerbeidzjan al snel afgelopen. Hij moet vandaag als 16e van start in de GP van Azerbeidzjan. F1-kenner Stefaan Lammens zoekt een verklaring.

In de vrije trainingen waren de prestaties van Vandoorne weinig hoopgeven. In de kwalificaties werd hij 16e en stopte het dus in Q1. "Het is bedroevend. Iedereen stelt zich de vraag wanneer Vandoorne Q3 eens zal halen", aldus Lammens bij Sporza. "En dan kwalificeert hij zich zelfs niet eens voor Q2. Twee keer 19e in de eerste twee vrije trainingen en dan nog eens een 18e plek, dat was ook al niet veelbelovend."

Updates

"Maar ik heb een theorie: over twee weken komt McLaren in Barcelona met een volledig pakket updates. Er wordt gezegd dat we dan pas het echte McLaren aan het werk zullen zien. Natuurlijk moeten die updates nog worden getest en ik denk dat ze de vrijdagtrainingen ervoor opofferen en meer nieuwigheden op de bolide van Vandoorne hebben geplaatst."

Volgens Lammens is onze landgenoot het proefkonijn van McLaren. "Vandoorne moet dus als proefkonijn testen. Tweevoudig wereldkampioen Alonso laten ze dan maar rijden, nu hij in de flow zit. Stoffel is mentaal weerbaar, maar dit zal toch wel wegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws